MÜRDÜM ERİĞİ MARMELATI

MÜRDÜM ERİĞİ MARMELATI

Herkese merhabalar.
  Kış hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor diyeceğim ama bu sene pek hızlı değilim galiba.Şimdilik sadece reçel,marmelat ve domates konservesi yapabildim,devamının gelmesi dileklerimi buraya da yazayım ki,okudukça aklıma gelsin,miskinliği bırakayım :)
  Neyse efendim,bugün son günlerin popüler meyvesi olan, mürdüm eriğiyle devam ediyoruz,başlıktan ve fotoğraflardan da anlaşılacağı üzere, mis gibi bir marmelat.Eğer denemediyseniz şiddetle öneririm.

MÜRDÜM ERİĞİ MARMELATI

Diğer reçel tariflerime BURADAN ulaşabilirsiniz..

MALZEMELER

1 kg mürdüm eriği
5 su bardağı toz şeker
1/2 limonun suyu ya da 1 tatlı kaşığı limon tuzu
1/2 su bardağı su
1 çay kaşığı tereyağı


HAZIRLANIŞI

   Öncelikle erikleri yıkayıp,ikiye bölelim,çekirdeklerini de ayıklayıp tencereye alalım.Üzerine suyu ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak yumuşayana kadar pişirelim.Yumuşayan erikleri önce blendırdan geçirip ezelim,ardından kabuklarından kurtulmak için süzgeçten geçirip tekrar tencereye alalım.Üzerine şekeri de ilave edip kaynatmaya başlayalım.Köpüklerini toplamayı ihmal etmeden arada kıvamını kontrol edelim.

   Daha evvel ki reçel tariflerim de anlattığım yöntemi yineliyorum,en iyi yol,reçeli kaynatmaya başladığınızda küçük bir tabağı buzluğa atın ve kıvamını onun üzerine bir çay kaşığı döküp kontrol edin.Aslında kıvam biraz da damak tadına göre değişir,kimi daha akışkan severken,kimi çok koyu sever.Siz koyu sevenlerdenseniz eğer, biraz daha fazla kaynatmanız gerekir ama tadını ve rengini değiştirmemeye dikkat edin.Ve unutmayın ki sıcakken akışkan olan bir marmelat yada reçel soğuduğunda neredeyse iki katına yakın koyulaşır.Bu nedenle soğuk tabak çok işe yarar,marmelatı soğuk tabağa döküp 1 dakika kadar bekletelim, kıvamı istediğimiz gibi olmuşsa limon suyunu ekleyip,son kez köpüklerini toplayıp ocağın altını kapatalım.

  Sıcakken kavanoza doldurup ağzını bir peçeteyle kapatalım ve ılımaya bırakalım.Ilıdıktan sonra kapağını kapatıp güneş almayan,rutubetsiz bir ortamda muhafaza edelim.

MÜRDÜM ERİĞİ MARMELATI

AFİYET OLSUN...