Kuru domates biber kavurması tarifi
Kurutulmuş sebze kavurması nasıl yapılır
Geçen yazdan kurutup da halen bitiremediğiniz kurutulmuş domates ve biberleriniz varsa, onları değerlendirmek ve yenilerine yer açmak için kuru domates ezmesi, kurutulmuş sebze yoğurtlaması yapabilir, salatalarınıza katabilir yada sabah kahvaltılarınızda tazesinden çok daha lezzetli bulduğum kavurmasını yapıp, üzerine yumurta kırabilirsiniz.Ben biberleri acı ve tatlı olarak karışık kullandım ama siz malzemeleri ve miktarlarını damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz.
Malzemeler:
- 8-10 adet kurutulmuş domates
- 10-12 adet kurutulmuş biber
- 1 adet kuru soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2-3 adet yumurta
- Maydanoz
- Karabiber
- Tuz
- Kuru domates ve biberler sıcak suyun içinde yumuşayana kadar bekletilir.
- Yemeklik doğranmış kuru soğanlar zeytinyağında pembeleştirilir.
- Yumuşayan domates ve biber kuruları da doğranıp, eklenir.
- Yağda çevrilerek kavrulur.
- Ocaktan almaya yakın doğranmış maydanozlar eklenir.
- Yumurtalar da kırılıp, karıştırılır.
- Yumurtalar pişince baharatları eklenip, sıcak servis edilir.