LORLU RULO SARMA

Lorlu salatalık sarma tarifi
Lorlu salatalık nasıl yapılır
     Lorlu salatalık sarması, sadece iki malzemeyle bile yapılabilen, meze, salata hatta kahvaltı sofralarında yer verebileceğiniz son derece sağlıklı ve kolay yapılabilen bir atıştırmalık aslında.Daha önce yaptığım Rulo Cacık fikrimden yola çıkarak yaptığım, rulo sarmanın iç malzemesi olarak tuz oranını ayarladığınız istediğiniz cins lor kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 5- 6 adet büyük boy salatalık 
  • Lor 
  • Maydanoz 
  • Kırmızı pul biber 
Yapılışı: 
  • İrice salatalıkların uç kısımları kesilir.
  • Salatalıklardan ortadaki çekirdekli kısmına kadar sebze soyacağı ile kabuklarıyla birlikte ince uzun şeritler çıkartılır.
  • Tatlı lor veya kaşar loru, incecik doğranmış maydanoz ve pul biberle karıştırılır.
  • Lorlu karışım kenarlar biraz boş bırakılarak salatalık dilimlerinin üzerine yayılır.
  • Şeritler rulo yapılıp, kürdanla sabitlenir.
  • Servis tabağına dikine yerleştirilip, istenirse üzerine zeytinyağı gezdirilir.