FIRINDA YOĞURT NASIL MAYALANIR
Hayırlı Cumalar dilerim cümlemize,Cumamız mübarek olsun..
Uzun zamandır yoğurdu evde kendim mayalıyorum...
Hepimizin bildiği klasik usulde mayalıyordum taki fırında yoğurt mayalamayı görene kadar..
Aslında daha öncede nette fırında yoğurt mayalandığını görmüştüm ve denemiştim nedendir bilmem tatlı bir yoğurt elde etmiştim iyisimi eski usül devam edeyim demiştim...
Nefis yemek tarifleri sitesinde tarifi tekrar okuyunca birde yayınlanmış resimi gürünce tekrar deneyim dedim iyikide denemişim..
Artık yoğurdu sürekli fırında mayalıyorum sarıp sarmalama derdi yok,yoğurt kavanozları veya tencere tezgahın üzerinde yer kaplamıyor kısacası çok pratik..
Mandıradan aldığım sütü kaynatıyorum uygun sıcaklığa gelince mayalıyorum ısıtmadığım soğuk fırına kavanozların kapaklarını kapatmadan koyuyorum....
Fırın gündüz bana lazım olduğu için genelde mayalama işini geceye bırakıyorum gece geç saatte fırına koyuyorum sabah fırından alıyorum...
Mayalanan yoğurtları çok sarsmadan fırından alıp kapaklarını kapatıyorum dolaba kaldırıyorum..
Ortalama on iki saat veya bir gün beklettikten sonra tüketiyorum..
Ben yoğurdumu midi fırında mayalandırıyorum...
Yaz mevsimde mayalandırma sürenin daha kısa olması gerektiğini düşünüyorum bakalım deneyip görüceğiz kısmetse...
Afiyet şifa olsun..
Yazar: atb
Uzun yıllardır blog, sosyal medya, web siteleriyle uğraşan, sizler için faydalı olabilecek her bilgiyi derlemeye çalışan biriyim..