DÜDÜKLÜ TENCEREDE PİRİNÇ PİLAVI


Hayırlı Cumalar dilerim cümlemize Cumamız mübarek olsun...
Pirinç pilavını düdüklü tencerede yaptınızmı hiç ben uzun zamandır pilavımı düdüklü tencerede yapıyorum ve sonuçtan çok memnunum...
Misafir dışında genelde pirinç pilavını bir bardak ölçüden yaparım bu ölçü bize yeterli oluyor düdüklü tencerede pilavı yapmak hem kolay hem vaktimi fazla almıyor..
Yeşim hanımdan Allah razı olsun tarifi kendisinden aldım..
Hadi buyrun tarifimize...



1 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığından biraz az tereyağ
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 bardak ılık veya sıcak su
Pirinci ayıkladım yıkadım sıcak tuzlu suda yaklaşık yarım saat beklettim...
Daha sonra pirincimi süzgeçe koydum yaklaşık bir saat kadar süzgüde tuttum..
Bu kadar uzun süre süzgüde tutmak şart değil ben pilavı yemek vaktine yakın pişirmek istediğim için öyle tuttum..
Tencereye  tereyağını ardından sıvıyağı ekledim..
Arada karıştırarak tereyağını erittim pirinci ilave ettim çok hafif kavurduktan sonra suyunu,tuzu ilave ettim..
Tencerenin kapağını kapattım mandalından ses çıkmaya başladığı anda mandalı indirdim ocağın altını kısıttım..
Tam beş dakika pişirdim..
Beş dakika sonra ocağı kapattım onbeş,yirmi dakika kadar bekledikten sonra pilavımız hazır..
Fotoğrafı gece çektiğim için pilavın rengi hafif sarı çıktı ...
Afiyet şifa olsun...