Kahvaltı günümüzün salatasının tarifini vereyim de hafta sonuna öyle gireyim istedim..
Zira hafta sonu yeni akraba günümüz var..
Bu sefer anne tarafımla olan günümüz için toplanacağız..
*
Salatamız da yok yok gibi ama çok lezzetli..
Kolaylık olsun diye yine tüm malzemeyi akşamdan hazırladım,
sabaha sadece karıştırma işlemi ve servisi kaldı..
Malzemeler
1 Adet tavuk göğsü
Yarım demet maydanoz
3-4 adet kırmızı biber
1 adet orta boy göbek salata
1 kutu tane mısır(konserve)
1 su bardağı doğranmış kornişon turşu
4 yemek kaşığı dereotu
1 su bardağı süzme yoğurt
4-5 yemek kaşığı mayonez
Tuz, karabiber
4 adet yufka
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı
Tavuk göğsünü haşlayıp didikleyelim..
Yeşillikleri yıkayıp ince ince doğrayalım..
Tüm salata malzemesini derince bir kap da karıştıralım..
Salatamız bu haliyle servise hazırdır..
Ama size tavsiyem alttaki gibi yufkadan kaseler içinde servis etmenizdir ki bu haliyle çok daha lezzetli oluyor..
(Ben sabah sabah başka koşuşturmalarım olduğu için vazgeçtim)
Yufkadan kaseler için
1. yufkayı tezgaha serelim..
Sıvı yağ ile her yerini yağlayalım.
2. yufkayı üzerine serelim ve küçük tatlı tabağını üzerine koyup daireler keselim.
Elde ettiğimiz bu yufkaları yağladığımız muffin kaplarına kenarlarından sarkacak şekilde yerleştirelim
ve fırında kızarana kadar pişirelim..
Kaselerimiz pişince ilk sıcaklığı çıktıktan sonra hazırladığımız salatayı içerisine koyup servis yapabiliriz..
Ben kahvaltı için hazırladım ama özellikle çaya gelecek misafirleriniz için harika bir salata tarifidir belirteyim..
*Yufka çanaklarını oluşturmak için fırına girebilen her tür küçük kalıbı kaseyi kullanabilirsiniz..
...Afiyet Olsun....