Uzun bir aradan sonra tüm takipçilerime ,ziyaret edenlerime Selamün Aleyküm..
Ramazan sonrası bir baklava fotosu koyup ortadan kayboldum değil mi?
Arayıp, mail atıp nerelerdesin diye soran takipcilerime teşekkür ediyorum..
Ufak bir tatil ,memleket havası alıp geldik efendim.
Facebook ve İnstagram üzerinden paylaşımlar kısmen sürse de
blog için kısa bir tatil bu aylarda kaçınılmaz oluyor..
Eveet kışlık hazırlıklarda yine maşallahınız var..
Bloğumu yalnız bırakmıyor ziyaret ediyorsunuz istatiklerim bana söylüyor eksik olmayın.
Artık her mevsim her meyve ve sebzeyi bulabiliyorsak da mevsimindeki
gibi lezzetlisini bulmak mümkün olmuyor.
Ekonomik anlamda eve katkıda bulunmak ve zaman tasarrufu yapmak için kış hazırlıkları günümüzde daha da önemli bir çalışma…
Bunun için şu son bir ayı iyi değerlendirin derim.
Ben de her sene yapılan demirbaş hazırlıkların bir kısmını tamamladım..
Bir de önümüzdeki günlerde bu kışlık hazırlıklardan oluşan bir hediye çekilişi
düşünüyorum takipte kalın derim..
Bugün yine bir kışlık tarif var..
MALZEMELER
1 kilo patlıcan
1 kilo domates
Yarım kilo kırmızı biber
Yarım kilo yeşil biber(köy biberi olabilir)
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı sirke
4 diş sarmısak
2 tatlı kaşığı şeker
Tuz ve karabiber
YAPILIŞI
Patlıcanları yıkayalım ve kabuklarını alaca bir şekilde soyalım :küp olarak doğrayalım.
Tuzzlu suda acısının çıkması için yarım saat bekletelim.
Tencereye sirkeyi ve sıvı yağımızı alalım kızdıralım..
Patlıcanları yıkayıp süzelim ve sıkarak sirkeli yağın içine atalım. 15 dakika kadar arada karıştırarak yumuşayana kadar pişirelim.
Yumuşamış olan patlıcanları sirkeli yağdan süzerek alalım..
Bu sefer tencerede kalan karışıma doğradığımız biberleri
alalım 10 dakika kadar pişirelim tencereden onları da süzgeç yardımı ile çıkaralım.
Domatesleri ve sarmısakları kabuklarını soyup rendeleyelim tenceredeki sirkeli yağa ilave edelim.
10 dakika kadar kaynatalım.
Kaynayan domates sosuna tuz ve şekerini ilave edelim.
Önceden pişirip çıkardığımız patlıcan ve biberleri de ilave edelim.
5 dakika da bu şekilde kaynatalım.
Temiz kavanozlarımıza bu sosu kaynar kaynar dolduralım ve kapaklarını sıkıca kapatıp
kavanozları ters çevirelim.
Kavanozlar tamamen soğuyana kadar bu şekilde bekletelim.
Sonrasında düz çevirip kapaklar tamamen kapanmış mı kontrol edelim.
Güneş görmeyen serin bir yerde saklayabilirsiniz..
*Domatesleri rendeledikten sonra biraz delikleri ince bir süzgeçte bekletirseniz suyunu süzdürmüş olursunuz.Bu şekilde de suyunu çektirmek için uzun süre kaynatmamış olursunuz..
*Siz isteğinize göre malzeme listesini orantılı olarak artırabilirsiniz..
Sizlerin de yaptığı kış hazırlıklarınız varsa paylaşımlarınızı beklerim.
Özellikle lezzetli salça ve sos tariflerinizi benimle ve sayfa takipçileriyle paylaşmanızdan memnuniyet duyacağımı belirtmek isterim.
Kaliteli olarak fotoğraflarsanız sizin isminizle paylaşabilirim.
Tariflerinizi ve fotoğraflarınızı alttaki e-posta adresimden de bana iletebilirsiniz.
tekinalpsevgi@gmail.com