Hatırlarsınız bu son iki hafta boyunca kışlık ürünler çekilişim vardı..
Dün gece itibari ile sonuçlandı..
Katılanlara teşekkür ediyorum..
Özellikle instagram üzerinden katılım yoğundu.
İnstagram ve blog içinden çekilişe ,dolayısı ile kışlık paketimize talip olanların arasından bir takipcimizin adını belirledik..
Çekiliş videosunu instagramda paylaştım siz de izlemek isterseniz burayı tıklayıp izleyebilirsiniz..
Kazanan şanslı takipcim Sena Bozok oldu.
Bu güzel haberle bu lezzetli tatlıyı bir hatırlayalım istedim..
Tarifini daha önce burada paylaşmıştım aslında ama hafta içi yemeğe gelen misafirlerim için tekrar yapınca fotoğrafı yenilemek geldi içimden..
Lütfen fotoğrafın üzerine tıklayıp büyük haline bakınız..
Kremalı şerbetli tatlı yumuşacık şerbetli iki pandispanya arasında kreması olan bir tatlı..
Çok tatlı sevmeyen ben kaç dilim yedim hatırlamıyorum..
Tarifini tekrar buraya yazayım isterseniz..
Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için
2 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
Ara katı için
2 paket kremşanti(bir paketten çıkan iki toz kremşanti)
1 su bardağı soğuk süt
Üzeri için
Hindistan cevizi rendesi
Yapılışı
Şerbetimizi hazırlayarak işe başlayabiliriz...
Şerbette kıvam koyu olmayacak sadece şekerin tamamen eriyip suyun bir kaç kere kaynaması yeterli..
Şerbetimizi hazırlayarak işe başlayabiliriz...
Şerbette kıvam koyu olmayacak sadece şekerin tamamen eriyip suyun bir kaç kere kaynaması yeterli..
Oda sıcaklığındaki yumurtaları karıştırma kabına alalım toz şekeri de ilave ederek krema kıvamını alana kadar çırpalım..
Elediğimiz unu, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyelim çırpmaya devam edelim.. (Bu aşamada çırpma işini tahta kaşıkla yavaşça yapmanız gerekiyor ki pandispanyada ki gibi puf bir görüntü ve kıvam elde edebilelim..
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın kabımıza bu karışımı dökelim. (Biz yukarıda gördüğünüz gibi dikdörtgen bir cam fırın kabı kullandık)
Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında aşağı yukarı 20 dakika kadar kekimizin üzeri hafif kızarıp içi tamamen çekene kadar pişirelim.
Soğuyunca kekimizi ters çevirelim yağlı kağıdını yavaşca ayıralım.
Sonrasında, enine ortadan ikiye keselim..
Soğuyunca kekimizi ters çevirelim yağlı kağıdını yavaşca ayıralım.
Sonrasında, enine ortadan ikiye keselim..
Toz kremşantiyi soğuk süt ile çırparak köpürtelim..
Ortadan ikiye kestiğimiz kekin alt kısmının üzerine her tarafı eşit olacak şekilde sürelim..
Kekin üst kısmını da yerleştirelim..
Bu şekilde 15-20 dakika kadar şantinin tamamen donması için buzdolabında bekletelim..
Tamamen soğumuş ve şantisi donmuş kekimizi dilimlere ayıralım ve üzerine soğumuş olan şerbetimizi kaşık kaşık eşit olacak şekilde dökelim.
Üzerine bol hindistan cevizi rendesi serpelim.
Servis yapıncaya kadar tatlımızın üzerini streç ile kaplayıp buzdolabında dinlendirelim..
Daha önce belirttiğim gibi bu tatlıyı şerbetledikten sonra 1 gün ya da en azından 5 saat kadar dinlendirmeniz lezzeti artıracaktır..
....Afiyet Olsun....
....Afiyet Olsun....