Cupcake Kalıbında Kadayıf Tatlısı |
Merhabalar, ne güzel söylemiş atalarımız tatlı yiyelim tatlı konuşalım diye. Tatlı konuşalım birbirimizle, sevgi diliyle konuşalım. Sofraların baş tacı olan tatlılar gibi baş üstünde tutalım birbirimizi.
Şerbetli tatlılar arasında kadayıf tatlısını çok severim ben. Çıtır çıtır olur ya hani işte o tada bayılırım. Eskiden ramazanda yapardı annelerimiz kadayıf tatlısını . Ramazan tatlısı gibiydi bizim için. Ben aklıma estikçe yapıyorum:) Bu sunumu da çok sevdim. Tek porsiyonluk , kesilmesine gerek kalmıyor. Görsel açıdan da daha hoş duruyor. Çok pratik bir tatlı, önemli olan şerbetini iyi ayarlamak.
Kadayıf Tatlısı Malzemeleri:
- Yarım kg çiğ kadayıf
- Bir bardak ceviz
- Yarım paket tereyağı
- 3 su bardağı su
- 2,5 su bardağı şeker
- 2-3 damla limon
Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Suyu ve şekeri bir kaba alalım. Kaynadıktan sonra takip edelim. Kaşıkla parmağımızın üstüne damlatalım. Dağılmadan top halinde durmaya yakınsa limonu sıkıp alalım. Çok fazla kaynatırsanız katı olur ve çok ballı olur.
Tereyağını eritelim. Kadayıfları parçalayalım ve tereyağıyla karıştıralım. Cupcake kalıbının altına birer tutam koyalım. Bardağın alt kısmıyla çevirerek bastıralım. Üzerine ceviz koyalım. Onun üstüne de tekrar kadayıf ekleyelim. 180 dereceye ayarladığımız fırına sürelim. Çıkınca Serbet soğuk tatlı sıcakken birleştirelim. Cupcake kalıbındayken şerbeti döküyoruz. Afiyet Olsun:)
Resimli Kadayıf Tatlısı Yapım Aşamaları |