OTLU GÖZLEME


Hayırlı,sağlıklı ,huzurlu bir hafta dilerim hepimize..
Yemek tarifi proğlarımı fırsat buldukça seyrederim...
Yine bir yemek proğramında Nurselin mutfağında seyrettiğim bir tarif sizde videoyu izlemek isterseniz tık tık..
Oklavayla yufka açma konusunda çok becerikli değilim gözlemeleri yaparken ağırlık olarak merdane kullandım..
Lezzetini pek beğendim hadi buyrun tarifimize geçelim..

Un
Ilık su
tuz 
Haşlanmış rendelenmiş patates
Kıyılmış maydanoz
Lor 
Sıvıyağ
Un,tuz ve su ile yumuşak bir hamur hazırladım..
Dinlenmesi için bir kenara bıraktım üzerini nemli bezle örtüm..
Bende bu arada içini hazırladım..
Haşlayıp kabuklarını soyduğum patatesleri rendeledim üzerine minik minik kıydığım maydanozları ve loru ekleyip karıştırdım..
Bezeler hazırladım üzerini nemli bezle örtüp dinlenmeye bıraktım..
Bezeler bir süre dinlendikten sonra un serperek açabildiğim kadar açtım..
Sıvıyağla üzerini yağladım..
Açtığım yufkanın üzerine iç harçtan serptim..
Rulo yaptım kendi etrafında burarak gül böreği şekli verdim..
İlk yaptığım rulodan başlayarak fazla zedelemeden merdaneyla açtım.. 
 Yapışmaz tavada az yağ kullanarak gözlemeleri önlü arkalı pişirdim..

Ben hamurumu dört bardak undan hazırladım altı beze elde ettim...
Dört bezeyi yaklaşık yarım saat dinlendirerek açtım kalan iki bezeyi yaklaşık bir saat dinlendirdikten sonra açtım daha kolay açıldığını fark ettim...
Önümüz yaz çok sıcak havalarda bir saat dinlendirmek hamur ekşitirmi bilemem bu konuda temkinli olmakta fayda var...
Afiyet şifa olsun...