Milföyden Kolay Mantı


Mantıyı sevmeyen yoktur sanırım..
Severek yediğimiz mantı çok uğraştırıyor ama kaşla göz arasında da tüketiliyor değil mi?
Mantı kadar lezzetli ama yapımı onun kadar zaman almayan alternatif mantı bizimkisi..
Yine gün lezzetlerimizden biri .
Tarifi alttaki gibi.

  MALZEMELER
20 yaprak milföy(bir paket)

İç harcı için
200 gr kıyma
Maydanoz(ince doğranmış)
Karabiber, pul biber ve tuz

Sosu için
2 kase yoğurt
3-4 diş sarımsak
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı salça
Nane

YAPILIŞI
            İç harç malzemelerini bir kaba alıp yoğuralım.
 Milföyleri yumuşayınca, oklova ya da merdane  ile çok az açarak inceltelim.
Açtığımız milföyün bir kenarına uzunca iç  harçtan yayalım ve bir kere sararak rulo yapalım. 
Küçük dilimler şeklinde keselim; yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizelim


15-20 dakika fırınlamış olduğunuz mantıları sarımsaklı 
yoğurt ve tereyağın da kavurduğunuz  salça sos  eşliğinde servis yapalım. 


*Yoğurdu mantının üzerine servisten en fazla 5 dakika önce dökün ,
aksi halde mantınız milföyden olduğu için yumuşayacaktır..  
*Milföyleri minik rulo şeklinde şekillendirmek yerine normal mantıda olduğu gibi 
minik kareler şeklinde de yapabilirsiniz.


....Afiyet olsun....