![]() |
ÇİLEK REÇELİ |
Herkese bu fotoğraflardaki gibi güneşli bir gün diliyorum...
Bu fotoğrafları geçen gün havanın bir öyle bir böyle olduğunda çekmiştim.
Nasıl yani demeyin,burası İstanbul,aşağıda anlatacaklarım hayal ürünü değil,tamamen gerçektir ^:^
Ne güzel güneş vardı ama ben üşengeçlikten bir türlü kalkıp yemeklerin fotoğraflarını çekemedim,derken hava karardı bir fırtına koptu ki sormayın.Baktım güneş doğmayacak,çorbanın fotoğraflarını çektim mecbur.
Reçelin fotoğrafını da yarın güneş doğunca çekerim demişken,güneş doğuverdi,tabi bu defa hızlı davrandım ve bu fotoğrafları aldım,iyide etmişim ,çünkü güneş yine çabucak kaçıverdi ^:^
Ve o gün bugündür de düzelmedi bir öyle bir böyle hali devam ediyor.
Anlaşıldı !!
Önümüzdeki günlerde tekrar çorba tarifleriyle karşınızda olacağım,fırsat bu fırsat taslaktaki çorbalardan birkaç tane daha alayım yayına.Durumdan kendime pay çıkarmasam olmazdı zaten ^:^
![]() |
YAPILIŞ AŞAMALARI |
Biliyorum size çok karışık ve yorucu geldi,işte istanbul böyle bir yer,yaşayanlar zaten bilir,havası da kendisine benzedi son yıllarda,dört mevsimi on dakikaya sığdırır olduk.
En alttaki fotoğrafı birkaç gün önce çekmiştim,kompozisyon olarak pek uyumlu değiller ama ben o fotoğrafı da çok beğenmiştim,kıyamadım bir köşeye atmaya,bütün olarak değilde ayrı bakarsanız anlarsınız.
Neyse efendim artık geçelim mis kokulu tarifimize.
Kendinize iyi davranın..
![]() |
ÇİLEK REÇELİ |
MALZEMELER
1 kg çilek
1 kg toz şeker
1/2 limonun suyu
![]() |
ÇİLEK REÇELİ |
HAZIRLANIŞI
Öncelikle ayıklayıp temizlediğimiz çileklerimizi tencereye alalım ve üzerini toz şekerle kapatıp bir gece bekletelim.
Ertesi gün şeker erimiş,çilekler sulanmış olacak,hiç su eklemeden ocağa alalım orta ateşte kaynatalım ve ocağın altını kısalım,kaynadıktan sonra köpüklerini toplayarak en az 25-30 dakika pişirelim.Bu süreyi biraz daha uzatabilirsiniz,süreyi kıvamına göre ayarlamalısınız.
Daha evvel portakal reçelinin tarifinde de değinmiştim,ilk kez reçel yapıyorsanız başarılı olmama ihtimaliniz var ama üzülmeyin ikinci de olmadı üçüncü denemede başaracaksınız.Kıvamını anlamak için reçeli yapmaya başladığınızda buzluğa küçük bir tabak koyalım ki soğusun.Malum reçel soğuyunca kıvamı daha koyu olur.
Bunu test etmek için bu tabak bize gerekli.
Ben orta kıvamlı severim siz daha koyu kıvamlı seviyorsanız biraz daha fazla kaynatın ama abartmayın ki reçeliniz pekmez kıvamına gelmesin.
Reçelden 1 çay kaşığı kadar soğuk tabağa döküp,parmağınızla kontrol edin eğer çok akışkansa biraz daha kaynatın,yok eğer istediğiniz kıvama gelmişse,limon suyunu da ekleyip bir süre sonra ocaktan alabilirsiniz.
Yalnız ocaktan almadan önce köpüklerini toplamayı unutmayın ki şekerlenmesin.
Ocaktan aldıktan sonra kavanoza boşaltıp soğumasını bekledikten sonra kapağını sıkıca kapatıp,ışık ve nem almayan bir yerde saklayalım
AFİYET OLSUN...