Çok fazla tart sever biri değilim..
Sebebine gelince sanırım tabanının kurabiye kadar sert oluşundan dolayı..
Tart keki ise hem yumuşacık olması hem de içindeki kremadan dolayı
daha bir pastamsı bulduğum için seviyorum..
Ben genelde misafirliğe giderken yapmayı tercih ediyorum..
Malzemeler
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağından biraz az su
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağına yakın un
Krema için
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı un
1 paket vanilya
Yarım paket sade toz şanti
Çikolata sos için
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 tatlı kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı şeker
40 gr bitter çikolata
1 su bardağı su
2 tatlı kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı şeker
40 gr bitter çikolata
Yapılışı
Yumurta ve şekeri krema kıvamını alana kadar çırpalım.
Diğer malzemeleri de teker teker ilave ederek çırpmaya devam edelim.
Harcımızı yağlayıp unladığımız tart kalıbımıza dökelim.
160 derecede 20 -25 dakika kontrollü bir şekilde pişirelim.
Tat kekimizi dinlenip soğuduktan sonra altta gördüğünüz gibi kalıptan çıkarıp ters çevirelim.
Tat kekimizi dinlenip soğuduktan sonra altta gördüğünüz gibi kalıptan çıkarıp ters çevirelim.
Kremamızı hazırlamak için süt ve unu karıştıralım ve koyulaşıp
bir kaç taşım kaynayana kadar pişirelim.
Pişen kremayı ocaktan alalım içine şeker vanilya ve yarım paket kremşantiyi ilave edelim.
5 dakika kadar mikserleyelim.
Pişirdiğimiz kek tartımızın üzerine dökelim..
Bu aşamada üzerine istediğimiz meyvelerden dizebiliriz.
Bu aşamada üzerine istediğimiz meyvelerden dizebiliriz.
Soğuması için buz dolabına kaldıralım.
Çikolata sos için sos malzemelerini çikolata hariç karıştırıp koyulaşana kadar pişirelim..
Pişince sıcak sıcak çikolatayı ekleyip karıştırarak erimesini sağlayalım.
Buzdolabında ki tartımızın üzerine üstte gördüğünüz gibi dökelim..
Pişince sıcak sıcak çikolatayı ekleyip karıştırarak erimesini sağlayalım.
Buzdolabında ki tartımızın üzerine üstte gördüğünüz gibi dökelim..
Tart kekimiz hazırdır..
Tart kek yaparken kullandığım kalıpları yukarıda görüyorsunuz.
Soldakinin tabanı çıkıyor .Sağdaki teflon.
İkisinde de tart keki pişirdikten sonra ters çevirip öyle kullanıyorum..
Bu kalıplarla değişik kremalarlar ve değişik süslemelerle farklı sonuçlar elde edebilirsiniz.
Bakınız alttaki foto
Üstteki tart keklerin tarifleri için blog arşivinde tartlar bölümüne tıklamanız yeterlidir..