AĞIZDA ERİYEN TARÇINLI KURABİYE
Hayırlı Cumalar dilerim cümlemize Cumamız mübarek olsun..
Hamur işi yapmayıda yemeyide çok seviyorum ah birde uzmanlar çıkıp hamur işleri,tatlılar çok faydalı gönlünüzce doya doya yiyebilirsiniz deseler pek bir mutlu olacağım:)))))
Yaş ilerledikçe ve sağlıklı beslenmeyle ilgili bilgiler duydukça beslenmeme dikkat ediyorum hamur işlerinide kararında yemeye çalışıyorum..
Aslında her konuda olduğu gibi beslenmemizdede dengeli olmak en iyisi..
Ağızda eriyen kurabiye tarifimize geçelim dilerseniz...
125 gram tereyağı
1 çay bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı nişasta
1 çimdik kabartma tozu
Un
Üzerine:
Pudra şekeri
Tarçın
Oda ısında yumuşayan tereyağ ve diğer malzemelerle mutfak makinemde kurabiye hamurumu hazırladım...
Hamurdan parçalar aldım yuvarlayıp rulo haline getirdim verev kestim yağlı kağıt serdiğim tepsiye dizdim..
Isıtılmış fırında pişirdim..
Fırından aldığım kurabiyelerin ilk sıcaklığı çıkınca bir kasede çok az tarçın karıştırdığım pudra şekerine kurabiyeleri bulayıp uygun bir tabağa dizdim...
Afiyet şifa olsun selametle kalın...
Yazar: atb
Uzun yıllardır blog, sosyal medya, web siteleriyle uğraşan, sizler için faydalı olabilecek her bilgiyi derlemeye çalışan biriyim..