Karnıyarık Nasıl Yapılır

Karnıyarık Tarifi
Patlıcanın her türlüsünü çok severim. Musakka, kızartma, güveçte, en çok da karnıyarık da .
Yanına pilav ve cacıkla süper olur..

Karnıyarık Malzemeleri:
  • Küçük boy patlıcan
  • 350 gr kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet Domates
  • 3-4 tane Biber
  • Kimyon, karabiber
Karnıyarık Yapılışı:

İçini hazırlamak için; Soğanları ince ince doğrayalım. Kıymayı ve soğanı kavuralım. İçine ince doğranmış 2 diş sarımsak koyalım. Patlıcanları alacalı soyalım. Bir yüzünden bıçakla uzunlamasına keselim.Altına değmeyecek bıçak. Patlıcanları kızartalım. Soğuduktan sonra, bıçakla deldiğimiz yeri genişletip içini kavurduğumuz kıyma ile dolduralım. Üzerine domates ve biberi kürdan ile tutturalım.Fırın  tepsisine dizelim. Ayrı bir kapta 2 kaşık salça, 2 bardak su, yağ ve tuzu karıştıralım. Patlıcanların üzerine gezdirelim. 170 derece fırında pişirelim..