Et ve kemik Suyu Dondurucuda Nasıl Saklanır

Kemik suyu nasıl saklanır
Kemik Suyunun Faydaları:
Geçmişten bugüne annelerimiz kemik suyunu yemeklere katarak bizlere içirmeye çalışırlar. Kemiğin içindeki ilik ve mineraller kaynama suyuna geçer. Çok faydalıdır kemik suyu. İçine biraz limon sıkarsanız kalsıyum özelliği de ortaya çıkar.
Kırık çıkığı olanlarda kemiklerin kaynaşıp daha çabuk iyileşmesi için önerilir kemik suyu.
Et suyu en sağlıklı içkidir diyor Canan Karatay:) Diz problemlerine de iyi geliyormuş kemik suyu. Cildimizin, saçlarımızın ve tırnaklarımızın canlanmasını sağlar.
İçeriğindeki jelatin sayesinde bağırsak problemlerine de iyi gelir.
İçerdiği hayvansal yağlar, mineraller, jelatin, protein sayesinde çok yararlıdır bizler için.

 Kemik Suyu Buzluğa Nasıl Konulur:

Siz de hazır bulyon almayın ve kendiniz yapın. Hem yemeğiniz lezzetlensin hem de şifa olsun ailenize, çocuğunuza. Özellikle kurban bayramında kemikleri etinden çok sıyırmayın ve haşlayın. Ben kemiği eti içine 4-5 damla limon sıkıp suyla birlikte kaynatıyorum. Üste çıkan köpüğü atıyorum. Saklamak içinse pratik bir çözüm buldum. Kloroplastın buz torbasına, huni yardımıyla döküyorum. Buzluğa koyuyorum. Kullanırken de istediğim kadarını kolayca kırıp yemeklerde kullanıyorum. Çözünmesini beklemiyorum. Çözülüp tekrar buzluğa da atmıyorum. Çok pratik bir yöntem gerçekten. Sizler de yapın ve bilmeyenlere önerin lütfen:)