Fırında Mantarlı Tavuk Sote Tarifi

Biz hanımlar için yemek yapmaktan daha zor olan şey ne yemeği yapacağına karar vermektir. Daha Sabah kahvaltısındayken başlarım ben düşünmeye. Eşim der ki daha çok var, önce kahvaltını yap:) Sizler de durum nasıl, benim gibi düşünenler var mı? Yoksa ben abartıyor muyum?

Ne yemek yapsam diye düşünenler varsa çok lezzetli bir tarif var. Fırında mantarlı tavuk sote tarifi unutamayacağınız bir tarif olacak.

Fırında Mantarlı Tavuk Sote Malzemeleri:
  • Yarım Kg açılmış but
  • 250 gr mantar. 10 tane de olabilir.
  • 4 adet domates
  • 4 diş sarımsak
  • 1 Kaşık biber salçası
  • Kaşar Peyniri
  • 1 Kaşık Tereyağı
Fırında Mantarlı Tavuk Sote Yapılışı:
Öncelikle açılmış butu küp küp doğrayalım. Tavuğun göğüs kısmı kuru olduğu için çok sevmiyorum. But kısmı yağlı olduğu için daha lezzetli oluyor. Mantarların kabuğunu soyup, küp küp doğruyoruz.
Doğradığımız tavukları tendereye koyuyoruz, kapağını kapatıyoruz. Suyunu salıp çekene kadar bekliyoruz. İçine mantarları, bir kaşık tereyağını ve sarımsakları koyuyoruz. Salçayı ve kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domatesleri ekleyip karıştıralım. Biraz kavurup frın kabına koyuyoruz ve üzerine rendelediğimiz kaşar peynirini koyuyoruz. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet Olsun:)

Bu arada Texas dayım dönüşte gezi yazılarımda sizlerle olacağım. Beni bekleyin anacığım;)