Ne yemek yapsam diye düşünenler varsa çok lezzetli bir tarif var. Fırında mantarlı tavuk sote tarifi unutamayacağınız bir tarif olacak.
Fırında Mantarlı Tavuk Sote Malzemeleri:
- Yarım Kg açılmış but
- 250 gr mantar. 10 tane de olabilir.
- 4 adet domates
- 4 diş sarımsak
- 1 Kaşık biber salçası
- Kaşar Peyniri
- 1 Kaşık Tereyağı
Öncelikle açılmış butu küp küp doğrayalım. Tavuğun göğüs kısmı kuru olduğu için çok sevmiyorum. But kısmı yağlı olduğu için daha lezzetli oluyor. Mantarların kabuğunu soyup, küp küp doğruyoruz.
Doğradığımız tavukları tendereye koyuyoruz, kapağını kapatıyoruz. Suyunu salıp çekene kadar bekliyoruz. İçine mantarları, bir kaşık tereyağını ve sarımsakları koyuyoruz. Salçayı ve kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domatesleri ekleyip karıştıralım. Biraz kavurup frın kabına koyuyoruz ve üzerine rendelediğimiz kaşar peynirini koyuyoruz. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet Olsun:)
Bu arada Texas dayım dönüşte gezi yazılarımda sizlerle olacağım. Beni bekleyin anacığım;)