Kızarmış butu çok severim ben. Bununla ilgili bir anım var aslında. Üniversite yıllarımda tavuğu çok severdim. Dışarıda yemek yediğimde hep tavuk yerdim. Ve yine o yıllarda ellerimde egzema vardı. Beni çok zorlardı ağladığımı bilirim acıdan. Çok doktora gittim, çok şeyler yaptım ama 5 yıl geçmedi. Sonra bir gün haberlerde hazır market tavuklarının zararlı olduğundan ve ostrojen hormonu olduğundan bahsediliyordu. Eşim bana tavuğu ne zaman yediğimi sordu, ben üniversite ikinci sınıftan itibaren dedim. Peki egzema ne zaman başladı dedi. O da ikinci sınıftan itibaren başladı. İnanır mısınız tavuğu bıraktım egzema kesildi. Ne zaman market tavuğu yesem geri geliyor. Egzeması olan yakınlarınıza anlatın lütfen:) Bir de bunu denesinler.
Kızarmış But Nasıl Yapılır:
Butları öncelikle pul biber, kekik, tuz, salça ve tereyağıyla karıştırıyorum. Sonra fırın tepsisine koyup üzerini folyo ile kapatıyorum. 180 derece fırında yarım saat piştikten sonra folyoyu açıyorum ve üzeri iyice kızarana kadar pişiriyorum . Afiyet Olsun.
Texas gezimiz bitmek üzere harika yerler var size anlatmam gereken. Ve yeni bloglar yayınımı yazmak için sabırsızlanıyorum.
Kızarmış Tavuk Butu Tarifi
Yazar: atb
Uzun yıllardır blog, sosyal medya, web siteleriyle uğraşan, sizler için faydalı olabilecek her bilgiyi derlemeye çalışan biriyim..