Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı



Yapımı kolay,
 sunumu oldukça gösterişli,
 bu muhallebili kemalpaşa tatlısını ramazan ayı içerisinde hazırlamıştım..
Sütlü tatlılar diğerlerine göre hafifliklerinden dolayı her zaman öncelikli tercihimdir.. 
Bu tatlı sütlü ve şerbetlinin birleşimi olsa da hafif bir lezzet.
Eğer sizlerde hafif tatlılardan hoşlanıyorsanız bu lezzeti deneyin derim..

Sadece kendiniz için değil davet sofralarınızda veya çay saatlerinizde sevdiklerinize de 
bu lezzetli tatlıyla sürpriz yapabilirsiniz..

MALZEMELER
1 paket  Kemalpaşa tatlısı  
Paket üzerindeki pişirme miktarına göre şeker ve su

Muhallebi İçin
1 litre süt
1 paket süt kreması
7 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
YAPILIŞI
Kemal paşa tatlısını paketinin üzerinde belirtildiği miktarda şeker ve suyu tencereye koyup kaynamaya başlayınca kemal paşaları ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirelim..
Yumuşayan kemalpaşa tatlılarını dağılmadan kepçe yardımı ile şerbetini süzerek 
iki ya da üç adet olacak şekilde neskafe fincanlarına paylaştıralım..

Muhallebisi için tencereye vanilya ve krema hariç tüm malzemeyi koyup orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim..
Muhallebimiz bir kaç taşım kaynayınca ocaktan alalım .
Vanilya ve süt kremasını ekleyip 5 dakika kadar mikserleyelim


Daha sonra kemalpaşaların üzerlerini kapatacak şekilde dökelim.
Bu şekilde 1-2 saat kadar buz dolabında bekletelim.
Süre sonunda fincanların kenarlarından ıslattığımız bir bıçakla geçelim..
Fincanları tatlı tabağına ters çevirerek servis yapalım..

*Bu tatlıyı ben tek tek porsiyonlar halinde hazırladım ama 
siz isterseniz büyük bir cam tepside bütün olarak da hazırlayabilirsiniz..

....Afiyet Olsun...