Humus Nasıl Yapılır Humus Tarifi

Hummus Arapça da nohut anlamına geliyormuş. Humus nohut tozu, tahin ile yapılan bir ortadoğu mezesi. Amerika da da marketler de çok görüyorum. Buradakiler cipsle tüketiyorlar, dip sos gibi yani.  Türkiye' de de ilk olarak Hatay da yemiştim ve çok beğenmiştim. Yapımı da kolay , nohutların kabuklarını soymak zaman alıcı.  Davet sofralarında ortaya konacak meze arayanlar için ideal.

Humus Malzemeleri:
  • 1 su bardağı nohut
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • Yarım limon suyu
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • Yarım çaybardağı su
  • 1 çimdik kimyon
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Üzeri için pul biber
Humus Nasıl Yapılır:

Bir gün önceden ıslattığımız nohutları iyice haşlayalım, kabuklarını rahat soyabilmek için çok
haşlamalıyız. Diğer malzemelerle kabuklarını soduğumuz nohutları robottan geçirelim. Bir servis tabağına koyalım. Üzerine süslemek için zeytin yağı ve pul biber ilave edelim..