Meyveli Tart Nasıl Yapılır

Merhabalar bahar mevsimi geldi:) Yaz meyveleri çıkmaya başladı ve hemen meyveli tart yaptım. Görüntüsü bile yetiyor insana. Tadına bayılacaksınız zaten:) Meyveli tart özellikle yaz aylarında yapılabilecek en leziz tatlı tariflerinden birisi. Aslında tart yapımı hiçte zor değil, önemli olan hamurunun kıvamını tutturabilmektir. Bu tarifle tart hamurunun kıvamını tutturacağınıza eminim.

Bahar mevsimini çok severim, hatta en çok baharı severim.  Kışın verdiği kasvetli ruh hali yerini kıpır kıpır neşeli ruh haline bırakır. Sabah uyandığımda penceremden sızan ışık bana neşe verir. Ne çok sıcak olur ne de çok soğuk. Ilık ılık eser rüzgar, ne hoştur o esinti. Tabi kışın verdiği hantallıktan olsa gerek hemen uyum sağlayamayız bahara. Vesselam elim kolum kalkmıyor bu aralar. Esnemekten, gözlerimi açık tutmaya çalışmaktan bir hal oldum a dostlar:( Geçer umarım. Bu arada boş durmadım tabii. Niagara şelalesine gittik, harikaydı. Yakında yazısı gelecek:)

Meyveli Tart Malzemeleri:
  • 100gr tereyağı
  • 2 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
Tart Kreması:
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 80gr beyaz çikolata
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 1 yemek kaşığı yereyağı
  • 1 paket vanilya
Süslemek için istediğiniz meyveler olabilir. Ben çilek, böğürtlen ve mandalina kullandım.

Meyveli Tart Nasıl Yapılır:

Öncelikle oda sıcaklığındaki tereyağı ve pudra şekerini iyice karıştıralım. İçine yumurtayı kıralım unu ilave edip yoğuralım. Tart kalıplarını yağlayıp, tart hamurunu yerleştirip, çatalla bir iki delik açalım.  160 derece fırına sürelim.
Krema malzemelerini soğukken karıştırıp kaynayana kadar karıştırarak orta ateşte pişirelim. Fırından çıkan tartlar soğudukdan sonra ılık olan kremadan üzerine azıcık koyalım. En üstünü de dilimlediğimiz meyvelerle süsleyip servis yapalım. Afiyet Olsun:)