Karnabahar Kızartması Nasıl Yapılır

Karnabahar Kızartması

Karnabahar çok faydalı bir sebze. Vücudu toksinlerden arındırıcı, karaciğer dostu olan karnabaharı sağlıklı beslenmeye çalışan herkes tercih edebilir. Kalorisi de 25 daha ne olsun. Karnabaharın en güzel hali unlanıp kızartılmış şeklidir heralde:) Karnabahar kızartması bizim aile de çok sevilir. Zamanı geçti geçecek. Hemen yapayım istedim. Yanına da dereotlu sos ile güzel gidiyor. Oğlum minik ağaçların üzerine kar yağdırıp yemiş oluyor:)

Karnabahar Kızartması
Karnabahar Kızartması Malzemeleri:
  • 1 adet küçük karnabahar
  • 1 bardak un
  • 2 adet yumurta
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • Yoğurt, dereotu, sarımsak, tuz
Karnabahar Kızartması Nasıl Yapılır:

Öncelikle karnabaharları ayırıp yıkadıktan sonra haşlıyoruz. Ben buharda haşlamayı tercih ettim. Fazla dağılmaması gerekiyor. Elimizi yakmaması için biraz soğutuyoruz. Ayrı bir kapta yumurtayı çırpalım. Karnabaharları önce yumurtaya sonra una buluyoruz. Ve kızgın yağda kızartıyoruz. Biz dereotlu, pul biberli, yoğurtlu ve tercihe göre sarımsaklı sosa batırıp yiyoruz. Çok lezzetli oluyor.