Kavurmalı Pilav Nasıl Yapılır

Kavurmalı pilav davetlerde tercih edilir genelde. Mevlütlerde, düğünlerde yanında yoğurt ve tulumba tatlısıyla iyi gider. Şimdi tulumba tatlısı yiyesim geldi. Yarın da onu yapayım bari. Gidip pastaneden alamayacağıma göre iş başa düştü:) Neyse konuya döneyim. Kavurmalı pilav yapayım dedim geçen akşam . Afiyetle yedik, sıra sizde pamuk eller mutfağa:)

Kavurmalı Pilav Malzemeleri:
  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2,5- 3 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Kavurma için 300 Gram dana kuşbaşı.
Kavurmalı Pilav Nasıl Yapılır:

Öncelikle pirinci yıkadıktan sonra yarım saat ılık suda bekletelim. Bu sırada etleri kısık ateşte 1 saat kadar pişirelim. Ya da düdüklü tencerede daha kısa sürede pişirebilirsiniz. Etler yumuşayınca içine 1 kaşık tereyağı, tuz, isteğe göre baharat koyup kavuralım.
Pilavımız için 2 kaşık tereyağını eritelim. Ilık suda beklettiğmiz pirinçlerin suyunu süzüp tencereye koyalım ve yağda pirinç taneleri birbirine yapışana kadar kavuralım. İçine 3 su bardağı sıcak suyu ve tuzunu ilave edelim. Kapağını kapatıp en kısık ateşte suyunu çekene kadar bekleyelim. Suyunu tadarak tuzunu kontrol edebilirsiniz. Suyu çok çeken bir pirinç ise ekstra sıcak su ilave edebilirsiniz. Pilav biraz dinlenirse daha lezzetli olacaktır. Bir kabın altına etleri üzerine de pilavı bastırarak ilave edelim. Bir tabağı Kabın üzerine kapak gibi kapatıp ters çevirelim. Afiyet Olsun:)