![]() |
Kıvırma Tatlısı Tarifi |
Kıvırma Tatlısı Malzemeleri:
- 1 paket hazır baklava yufkası
- 2 su bardağı çekilmiş ceviz
- 1 paket tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Üzeri için fıstık
- Şerbeti için:
- 3 su bardağı şeker,
- 2 su bardağı su,
- 4-5 damla limon
Öncelikle Şekeri ve suyu bir kaba alalım. Kaynadıktan sonra 25 dk daha kaynatalım. İçine limon damlatalım. Koyu olması güzel olur şerbetin. Bir kaşıkla azıcık alıp tırnağınızın üstüne damlatın. Eğer baloncuk gibi duruyor ve yayılmıyorsa şerbet olmuş demektir. Ocaktan alın ve soğutun.
Tereyağını eritip, sıvı yağ ile karıştıralım. Cevizi çok ince kum gibi olmayacak şekilde çekelim. Yufkaları masanın üzerine koyalım. İlk yufkanın üzerine ceviz serpip oklavaya saralım. İkinci yufkanın her yerine fırçayla yağ sürelim. (Fırçayı yağ koyduğumuz kabın dibine daldıralım. Dibindeki beyaz kısımı kullanalım. Kalan yağı işlem bitince en üste gezdireceğimiz için bu beyaz kısım üste gelirse baklavamızın rengi siyah siyah olur. ) Sardığımız oklavaya bu ikinci yufkayı da saralım. Oklavanın kenarlarından tutup ortaya doğru büzdürelim, oklavayı çekelim. Aynı işlemi yufkalar bitene kadar yapalım. Birinci yufkanın üstüne cevizkoyup oklavaya sarıyoruz. İkinci yufkaya yağ sürüp öncekinin üstüne sarıyoruz. Sonra büzüp oklavayı çıkarıyoruz. Tepsiye dizdiğimiz kıvırmaların üzerine kalan yağı döküyoruz. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Tepsiyi fırından çıkarıp kesiyoruz. Üzerine tatlı sıcakken soğuk şerbeti döküyoruz. Uzerine hemen fistik tozunu koyuyoruz. Soğursa üzerine yapışmaz ,dökulebilir.
Tatlı Servisten bir gün önce yapılırsa tatlı şerbeti daha iyi çekecektir. Afiyet Olsun..
![]() |
Kıvırma Tatlısı Tarifi |